jaring-brunia-in-weide-met-koeien

boeren met een missie

boeren met een missie

Híer gaat het om bij Aardpeer: boeren met een missie. Landbouwers die met zorg en aandacht onze grond weer in balans brengen. Hoe ze dat precies?  Ze vertellen het je graag!

Rosa Vendel – De Kleine Aarde & De Plaatsen in Boxtel (NB)

Ontmoet Rosa de creatieve duizendpoot van de Kleine Aarde in Boxtel. Als mede-initiatiefnemer van ‘De Plaatsen’ heeft ze grote ambities. Samen met een brede kring van organisaties realiseert ze op dit stukje grond in Noord-Brabant een bruisend centrum waar straks boeren, burgers, wetenschappers en kunstenaars samenwerken aan ons voedselsysteem.

lees meer

Willemien Brouwer – Fruittuin Fruitweelde in Ingen (GE)

“Bij Fruitweelde willen we dat volgende generaties óók op deze grond voedsel kunnen produceren. We gaan voor méér bodemleven, minder verdichting en een betere ontwatering.”

lees meer

Johan Janse – De Bosmantel in Andijk (NH)

“Wij zien het als onze taak om deze mooie bodem in nog betere staat aan onze opvolgers over te kunnen dragen dan toen wij ons bedrijf begonnen.”

lees meer

Bregje Hamelynck en Michel Pauluis – Permacultuur-tuinderij Ús Hôf in Sibrandabuorren (FR)

“We willen een tuin die echt van de gemeenschap is. Daarom wordt de tuin nu gekocht met obligaties. Zo kan de gemeenschap eigenaar worden van de tuin.”

lees meer

Isabel Duinisveld – Herenboerderij Aan Den Drecht in Leimuiden (ZH)

“In het Herenboerenconcept is maximaal ruimte voor de verbinding van de burger met het voedsel én de bodem. Het is geweldig om een bijdrage te kunnen leveren aan een gezonde aarde.”

lees meer

ook aardpeer-boer worden?

Wie kan aardpeer-boer worden?

Van gangbare akkerbouwers of veehouders die de omslag wil maken naar een duurzaam bedrijfsmodel tot een voedselbos met een uitbereidingswens. Elke boer en nieuw voedselinitiatief kan Aardpeer-boer worden. Als je een concrete grondvraag hebt, kan je je bij ons aanmelden.