aardpeer

Gerjan Snippe

Bio Brass

Bio Brass teelt, verwerkt en vermarkt biologische groenten. In het vruchtbare Flevoland worden de lekkerste groenten geteeld voor zowel retail als verwerkende industrie! Bio Brass is de grootste Aardpeer boer in het lijstje! Ontmoet onze boer, Gerjan.

“Ik ben Gerjan Snippe, directeur en vooral ook gewoon boer bij Bio Brass. We telen biologische groenten in de Flevopolder en gebruiken daarvoor land van meerdere boerenbedrijven. Deze bedrijven zijn ook weer aandeelhouder van Bio Brass. Dit maakt het mogelijk om samen te werken en gewassen te roteren. Hierdoor kunnen we van specifieke producten waaronder kool- en slasoorten toch een behoorlijk volume telen. Door samen grond te gebruiken, kunnen we gezond en divers telen, als in volumes voor grote supermarktbedrijven.”

Wat is je droom?

“Ik zie graag dat dingen kloppen en in verbinding met elkaar plaatsvinden. Als je bijvoorbeeld grond en mond met elkaar verbindt, krijg je de goede dynamiek te pakken. En daar word ik blij van. Zeker als je ook de seizoenen erbij betrekt. Als we zorgen voor goede grond, zorgen we op de langere termijn ook voor gezond eten.”

Hoe kan Aardpeer je helpen om deze droom te verwezenlijken?

“Ik zie Aardpeer als een beweging die meer bewustzijn creëert; mensen verbindt met grond en voedsel. Aardpeer kan een veelkleurig platform worden dat zowel burgers als grote stakeholders aan zich bindt. Ik hoop dat het de hele voedselketen gaat verbinden; met goede grond centraal.”

“Aardpeer kan een veelkleurig platform worden dat zowel burgers als grote stakeholders aan zich bindt. Ik hoop dat het de hele voedselketen gaat verbinden; met goede grond centraal.”

Als je in de tijd terug kon reizen, welk advies zou je jezelf dan geven?

“Dat de beste beslissingen niet te voorspellen zijn. Als startende ondernemer omarmde ik de zekerheden binnen ons bedrijf. Nu ik dit langer doe ben ik meer en meer in een organische flow gekomen. Ik ga steeds intuïtiever te werk en verwacht te sterven als een rasidealist met gezond boerenverstand. Voor mij geldt dat alles wat écht (voedzaam) is, ook aantrekkelijk is. En wat aantrekkelijk is, tja; daar wil natuurlijk iedereen in mee.”

laatste nieuws

Wij maken Nederland groener, hectare per hectare! Een verhaal van succes en hoop en dat delen we graag met je!

bekijk al het nieuws
Bio Brass