aardpeer

De Hondspol

De hectares van de zorgboerderij Hondspol zijn meer dan grond: het is een vruchtbare bodem waar we nu en in de toekomst van kunnen oogsten en leven.

De Hondspol

De Hondspol is een biodynamische zorgboerderij aan de rand van Driebergen-Rijsenburg. De boeren, tuinder en cliënten (meewerkers genoemd) vormen een hecht team.

Met elkaar verzorgen ze de bodem, gewassen, dieren en het landschap. In de tuin telen ze een grote diversiteit aan groenten. In de kruidenrijke weilanden grazen onze zestig gehoornde melkkoeien. Zij geven smaakvolle melk, die de medewerkers op het eigen erf verwerken tot dagverse zuivel en boerenkaas. Het landschap houden ze levendig met houtwallen, bloemenranden en paddenpoelen. De vitaliteit van deze mooie plek proef je terug in de kwaliteit van de producten.

Op de Hondspol werken ze vanuit de antroposofische visie. In de landbouw is dat zichtbaar in de biodynamische bedrijfsvoering. In de woon-werkgemeenschap is dat herkenbaar in de jaarfeesten en holistische kijk op plant, dier, mens en aarde.

BD Grondbeheer & Aardpeer zijn hoeder van 44,6 hectare en ziet erop toe dat de grond nu en in de toekomst biodynamisch wordt bewerkt. Naast deze huiskavel pachten ze nog circa 30 hectare biologische en biodynamische grond bij andere organisaties en particulieren.

An image without an alt-tag, notify our admins!
An image without an alt-tag, notify our admins!
An image without an alt-tag, notify our admins!

evenementen

Wij veranderen de wereld, en jij kan er bij zijn! Iedereen die wil bijdragen aan een vitale bodem, gezond eten en grotere soortenrijkdom en die wil helpen om dat voor de komende zeven generaties zo te houden, is welkom.

bekijk alle evenementen

laatste nieuws

Wij maken Nederland groener, hectare per hectare! Een verhaal van succes en hoop en dat delen we graag met je!

bekijk al het nieuws
De Hondspol