aardpeer

Willemien Brouwers

Fruittuin Fruitweelde

Dit is Willemien Brouwer van de Fruitweelde een biologisch dynamisch zachtfruitbedrijf in de Betuwe en onze jongste Aardpeerboer! Hier worden heerlijke soorten fruit geteeld: bramen, frambozen, rode bessen, kruisbessen en kiwibessen.

Maak kennis met Willemien

De jongste boerin uit de stal van Aardpeer. Met haar biodynamische fruittuin in de Betuwe is zij een zeldzaamheid. Want, Fruitweelde is een van de enige bedrijven in Nederland die biodynamische frambozen, bramen en bessen produceert.

Willemien zet zich graag in voor de oplossing. Klimaatverandering, biodiversiteitsverlies en hoge grondprijzen zijn gespreksonderwerpen die ze niet uit de weg gaat. Zelf leeft ze duurzaam. Ze reist met de fiets en trein, koopt vintage kleding en voorkomt afval.

Willemien is een bekende in het kleine biodynamische wereldje. Via haar moeder, adviseur in de biologische fruitteelt, maakte ze al vroeg kennis met biologische landbouw en voeding. Nu deelt ze die kennis zelf graag met haar omgeving. Want, nee ze doet het werk niet alleen. Naast gezellige katten en kippen heeft ze in de zomer ongeveer dertig scholieren rondlopen die haar helpen met plukken. Zo zorgt ze ervoor dat ze samen heerlijk natuurvriendelijk voedsel produceert.

En we hebben geweldig nieuws want we hebben samen Willemien geholpen! Haar grond zit veilig in onze kluis. Succes Willemien!

An image without an alt-tag, notify our admins!
An image without an alt-tag, notify our admins!
An image without an alt-tag, notify our admins!
An image without an alt-tag, notify our admins!

evenementen

Wij veranderen de wereld, en jij kan er bij zijn! Iedereen die wil bijdragen aan een vitale bodem, gezond eten en grotere soortenrijkdom en die wil helpen om dat voor de komende zeven generaties zo te houden, is welkom.

bekijk alle evenementen

laatste nieuws

Wij maken Nederland groener, hectare per hectare! Een verhaal van succes en hoop en dat delen we graag met je!

bekijk al het nieuws
Fruittuin Fruitweelde