Willemien Brouwer – Fruittuin Fruitweelde in Ingen (GE)

locatie
Ingen, Gelderland

soort bedrijf
Biodynamische fruitteelt

Maak kennis met Willemien (1998), de jongste boerin uit de stal van Aardpeer. Met haar biodynamische fruittuin in de Betuwe is zij een zeldzaamheid. Want, Fruitweelde is een van de enige bedrijven in Nederland die biodynamische frambozen, bramen en bessen produceert.

Willemien zet zich graag in voor de oplossing. Klimaatverandering, biodiversiteitsverlies en hoge grondprijzen zijn gespreksonderwerpen die ze niet uit de weg gaat. Zelf leeft ze duurzaam. Ze reist met de fiets en trein, koopt vintage kleding en voorkomt afval.

Willemien is een bekende in het kleine biodynamische wereldje. Via haar moeder, adviseur in de biologische fruitteelt, maakte ze al vroeg kennis met biologische landbouw en voeding. Nu deelt ze die kennis zelf graag met haar omgeving. Want, nee ze doet het werk niet alleen. Naast gezellige katten en kippen heeft ze in de zomer ongeveer dertig scholieren rondlopen die haar helpen met plukken. Zo zorgt ze ervoor dat ze samen heerlijk natuurvriendelijk voedsel produceert.

Help je Willemien? Stel samen met andere aardperen de grond van Fruitweelde veilig en investeer tot en met 28 februari in de ‘Samen voor Grond II’-obligatie. Meer informatie: klik hier.