g

Dag van de Aarde

Duik je bodem in op Dag van de Aarde!

Op de Dag van de Aarde op donderdag 22 april (van 16 tot 17 uur) duiken we letterlijk de aarde in. We nemen je mee in de complexe wereld van de levende bodem. Wil jij weten hoe een plant nutriënten opneemt uit de bodem? Of hoe een gezonde bodemstructuur bepaald wordt door de levende beestjes in de bodem?

Voor iedereen die meer wil weten over hoe het met hun bodem gesteld is!

In samenwerking met bodemexpert Gerard Korthals

Gerard Korthals is een echte bodemexpert (o.a. onderzoek coördinator van het centrum voor bodemecologie, een samenwerking tussen de WUR en het NIOO-KNAW) en zal jullie meenemen tijdens deze ‘bodem’middag. Hij is bodembioloog met specialisatie in kleine dieren, die in de aarde leven, zoals bacteriën, schimmels en aaltjes!

Ook Danielle de Nie, één van de initatiefnemers van Aardpeer, zal tijdens deze middag aanwezig zijn om jullie meer te vertellen over het belang van een gezonde bodem, ook in je achtertuin.

Wat gaan we doen?

We gaan een visuele inspectie doen van de bodem in je tuin of in het plantsoen waar je dichtbij woont, tijdens een online bijeenkomst. 

Je bereidt zelf de inspectie voor. We vragen je om met een schep een stuk bodemte steken (1×1 schepsteek en een schepsteek diep) en mee naar binnen te nemen. Leg de aarde voor de camera op een dienblad.

Let op: je gaat wel vieze handen krijgen!

Om het interactieve karakter van de bijeenkomst te garanderen, kunnen er 40 mensen meedoen. Dus schrijf je snel in!

 


bloemkool-plant-met-bloemen