aardpeer

Op bezoek bij Willemien


In onze zoektocht naar hoe we onze impact gaan meten gaan we langs bij verschillende van onze Aardpeerboeren. Om met ze in gesprek te gaan, te horen hoe het gaat en te vragen hoe zij, de expert, impact zouden meten. Ons eerste bezoek is aan Willemien, onze jongste Aardpeerboerin met haar bedrijf Fruitweelde.

Op bezoek bij Fruitweelde

Als we bij Fruitweelde aankomen heeft Willemien net een koffiepauzesamen met haarteam van plukkers. Dus schuiven we aan! We raken in gesprek met haar team, dat al snel verstoord wordt door een vrachtwagen van Odin, dieeen lading fruit komt ophalen. Na het afgeven van heel wat frambozen schuift Willemien weer aan tafel. Na een gesprek over de impact op Fruitweelde, waar je later meer over leest, wandelen we richting de fruitstruiken.We zien een groene kikker wegspringen en bij de frambozenplanten waar we langslopenvliegen meerdere soorten bijen,zweefvliegen, vlinders en andere insecten.

Bij de vraag wat Willemien haar plannen zijn begint ze trots te vertellen:

“Ik wil hier een klein paradijsje creëren, waar mensen die hier werken en langskomen blijvan worden.Waar goed voor de bodemgezorgd wordt, zonder zware machines. Een bedrijf vol biodiversiteit dat financieel goed loopt.” 

Nu we het toch over biodiversiteit hebben, hier komen naast vele insecten ook ringslangen, wezels, fazanten, hazen, kieviten en grutto’s op bezoek!

2 jaar geleden hebben we met de Samen voor Grond 2 obligatie de grond gekocht die we nu verpachten aan Willemien, iets wat ze op haar jonge leeftijd niet zelf had kunnen doen. Het is wel hard werken op Fruitweelde, van repareren tot planten en oogsten. Maar als we haar vragen of ze mee wil werken aan impactmetingen reageert ze al dat ze het enorm leuk vinden als de Aardpeer community hierbij helpt!

We maakten ook een leuk filmpje met Willemien:

An image without an alt-tag, notify our admins!
An image without an alt-tag, notify our admins!
An image without an alt-tag, notify our admins!
An image without an alt-tag, notify our admins!

laatste nieuws

Wij maken Nederland groener, hectare per hectare! Een verhaal van succes en hoop en dat delen we graag met je!

bekijk al het nieuws
Op bezoek bij Willemien