aardpeer

Gezocht Brabantse Boeren


Ben jij een gedreven boer met een passie voor natuurvriendelijke landbouw? Heb je dat perfecte stuk grond in het Van Gogh Nationaal Park op het oog, en zoek je een partner die voor jou die grond kan aankopen? Dan zoeken we jou! In samenwerking met Brabants Bodem, Van Gogh Nationaal Park en De Plaatsen gaan we deze lente een campagne starten.

Oproep aan Natuurvriendelijke Boeren in Noord-Brabant 

De inschrijvingen zijn gesloten voor dit traject. Je kan je uiteraard wel nog aanmelden als boer bij Aardpeer. Dan houden we je op de hoogte van nieuwe campagnes!

Ben jij een gedreven boer met een passie voor natuurvriendelijke landbouw? Heb je dat perfecte stuk grond in het Van Gogh Nationaal Park op het oog, en zoek je een partner die voor jou die grond kan aankopen? Dan zoeken we jou! In samenwerking met Brabants Bodem, Van Gogh Nationaal Park en De Plaatsen gaan we deze lente een campagne starten.

Wat bieden wij?

Wij gaan Brabantse boeren ondersteunen bij het verwezenlijken van hun dromen. Ben jij boer, wil je boer worden of ben je kartrekker van een boeren initiatief? Heb je een geschikt stuk grond gevonden? Dan kunnen we via onze obligatiecampagne samen de middelen verzamelen om jouw droom te realiseren. Door de grond op te kopen en die aan jou tegen redelijke voorwaarden in gebruik te geven.

Samen zorgen we voor een gezonde bodem, gezonde gewassen en een gezondere toekomst.

Voorwaarden:

1. Je hebt een specifiek stuk grond op het oog binnen het Van Gogh Nationaal Park in Noord-Brabant. En hebt bij voorkeur al eerste gesprekken gevoerd om de grond te verkrijgen.

2. Je bent toegewijd aan natuurvriendelijke landbouwpraktijken en het behoud van biodiversiteit. Daarom gebruik je geen chemische middelen of kunstmest en staat dierenwelzijn hoog bij je in het vaandel. Bij jou gaan natuur, landbouw en mens heel goed samen.

3. Je hebt een bedrijfsplan klaarliggen.

Hoe kun je deelnemen?

1. Meld je voor 1 januari aan via: https://www.aardpeer.nl/pagina/word-aardpeerboer

2. Vul het aanmeldformulier in met de details van je plannen

3. Er zal een selectie plaats vinden, zorg dus dat je je bedrijfsplan klaar hebt liggen. In januari zal de selectie met jury plaatsvinden.

Zonder reële kans op het stuk grond dat je op het oog hebt kunnen we je zeker niet selecteren.

Ben jij die natuurinclusieve boer die we zoeken?

Meld je hier aan

Wie wij zijn:

Aardpeer, samen voor grond

Aardpeer is een maatschappelijke coalitie die grond beschikbaar maakt voor boeren van de toekomst, groene en natuurvriendelijke boeren. Dat doen we door obligatieleningen uit te brengen waarmee we samen met burgers een groener Nederland creëren! Wij geloven in de kracht van duurzame landbouw en willen natuurvriendelijke boeren helpen die streven naar gezonde ecosystemen en biodiversiteit op hun land.

Van Gogh Nationaal park

Het Van Gogh NP (VGNP), strekt zich uit van ’s-Hertogenbosch en Eindhoven tot Breda en haar omgeving. In dit gebied werken meer dan 50 partners samen aan een mooie, gezonde en groene leefomgeving: prachtige natuur en vitaal boerenland midden in een economisch krachtige regio.

Brabants Bodem

Brabants Bodem zet zich in dit gebied in om een bijdrage aan landschap en duurzaamheid te combineren met een nieuw, verbeterd verdienmodel voor agrarisch ondernemers. Samen werken we aan een aantrekkelijk, waardevol en toekomstbestendig landschap.

De Plaatsen Nederland

De Plaatsen streeft naar het opzetten, stimuleren, onderhouden en uitbouwen van een fijnmazig netwerk van doeners, denkers en makers, voor het voedselsysteem van morgen. Fysieke plekken (zogenoemde Plaatsen) gelden hierbij als knooppunt. Stichting Plaatsen Nederland werkt aan de (door)ontwikkeling en het beheer van het Plaats-concept, zowel op juridisch, organisatorisch, bedrijfsmatig, administratief als operationeel gebied. We verrichten alle werkzaamheden die nodig zijn om het vermelde concept te kunnen realiseren.

laatste nieuws

Wij maken Nederland groener, hectare per hectare! Een verhaal van succes en hoop en dat delen we graag met je!

bekijk al het nieuws
Gezocht Brabantse Boeren