aardpeer

Herenboeren 10 jaar


Op 31 oktober 2023, vandaag precies 10 jaar geleden, werd onze partner Stichting Herenboeren opgericht. Tien prachtige jaren waarbij er waanzinnig veel tot stand gebracht door duizenden mensen die dezelfde ambitie en drive voelen. Naast vele boerderijen ook wij: Aardpeer, samen voor grond!

Op dinsdag 31 oktober 2023 bestond Stichting Herenboeren precies 10 jaar. Dat werd gevierd met een bescheiden gezelschap van vertegenwoordigers van alle Herenboerderijen en boerderijen-in-oprichting, de zogenaamde kartrekkersgroepen. Ook waren er enkele helden van het eerste uur én een aantal zeer betrokken externe genodigden aanwezig. Dit gezelschap streek neer op – hoe toepasselijk – de landelijk gelegen evenementenlocatie ‘De Boerinn’ bij Woerden. Dankzij een enthousiast organisatieteam was er een kleurrijk programma met veel interactie met de zaal, een heuse Herenboeren-band, spoken word, lekkere catering met groentes van de Herenboerderijen, een inspirerende lezing van emeritus hoogleraar Michiel Korthals en nog veel meer leuks.

Aan wie er was én wie er niet was (om alsnog even mee te kunnen genieten) kunnen we deze terugblik, inclusief leuke foto’s, zeker aanbevelen.

Ook werd op deze avond het unieke ‘10 jaar Herenboeren’ magazine gepresenteerd. Een magazine boordevol verdiepende verhalen en prachtig beeldmateriaal uit alle ‘gelederen’ van de Herenboerenbeweging: boeren, coöperatieleden, bestuursleden en experts.

Samen levert dat een inspirerend magazine op dat met verve laat zien hoe bijzonder de groei van de Herenboerenbeweging is en hoe zij mensen met elkáár verbindt, evenals met het land en met hun voedsel.

Je leest het magazine hier (online).

Daarmee is het feestgedruis bij de Herenboeren overigens nog niet voorbij. In het voorjaar van 2024 worden in het kader van het jubileumjaar tussen 25 mei en 8 juni Open Dagen georganiseerd op vrijwel alle Herenboerderijen. Ben je geïnteresseerd eens een kijkje te nemen op een draaiende Herenboerderij? Houd dan hun agenda in de gaten. Als je de aankondiging zeker niet wilt missen, abonneer je dan op de Herenboeren Nederland nieuwsbrief.

Gefeliciteerd Herenboeren!

laatste nieuws

Wij maken Nederland groener, hectare per hectare! Een verhaal van succes en hoop en dat delen we graag met je!

bekijk al het nieuws
Herenboeren 10 jaar

Inschrijven nieuwsbrief