oogsten-kleine-aarde

obligatie samen voor grond II

Obligatie Samen voor Grond II

Aardpeer is gestart met een nieuwe ronde grondaankopen voor natuurvriendelijke boeren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Noord-Brabant, Gelderland en Friesland. Draag financieel bij aan duurzame boerderijen en voedselinitiatieven via de nieuwe obligatielening: Samen voor Grond 2.

Naast een duidelijk maatschappelijk rendement leveren de obligaties een jaarlijkse rente van 1,3% op. Met het opgehaalde bedrag wordt landbouwgrond aangekocht
voor Tuinderij De Bosmantel in Andijk, Noord-Holland, CSA Ús Hôf in Sibrandabuorren, Friesland, Herenboerderij Aan den Drecht in Leimuiden, Zuid-Holland, Fruittuin Fruitweelde in Ingen, Gelderland en De Kleine Aarde in Boxtel, Noord-Brabant.

De Samen voor Grond II’ obligaties van Stichting BD Grondbeheer zijn t/m 28 februari 2022 verkrijgbaar via het platform DuurzaamInvesteren.nl.

Aardpeer startte begin dit jaar met een eerste uitgifte van ‘Samen voor Grond’
obligaties uitgegeven door Stichting BD Grondbeheer. Deze uitgifte was een groot succes. Er werd voor 7,2 miljoen euro obligaties gekocht. De eerste groep beleggers bestaat uit particulieren, maatschappelijke organisaties zoals Vogelbescherming Nederland en Landschapsbeheer Gelderland en institutionele beleggers.

Maak impact met de boeren van morgen!

Bij de vijf nieuwe initiatieven die we met de ‘Samen voor Grond II’ obligatie financieren horen natuurlijk ook vijf nieuwe boeren en boerinnen, namelijk:

  • Rosa Vendel
  • Bregje Hamelynck
  • Isabel Duinisveld
  • Johan Janse
  • Willemien Brouwer

Wil je meer leren over onze aardpeer boeren, ga dan naar boeren met dee missie waar we alle boeren uitgebreid introduceren.