oogsten-kleine-aarde

obligatie samen voor grond II

Obligatie Samen voor Grond II

Help mee en stel grond veilig voor natuurvriendelijke boerderijen en voedselinitiatieven via de nieuwe obligatielening: Samen voor Grond II. Meedoen met de obligatielening kon tot en met 28 februari 2022 via het platform Duurzaaminvesteren.nl.

Naast een duidelijk maatschappelijk rendement leveren de obligaties een jaarlijkse rente van 1,3% op. Met het opgehaalde bedrag word landbouwgrond aangekocht voor Tuinderij De Bosmantel in Andijk (Noord-Holland), CSA Ús Hôf in Sibrandabuorren (Friesland), Herenboerderij Aan den Drecht in Leimuiden (Zuid-Holland), Fruittuin Fruitweelde in Ingen (Gelderland) en De Kleine Aarde in Boxtel (Noord-Brabant).

De Samen voor Grond II obligaties waren tot en met 28 februari 2022 verkrijgbaar via het platform DuurzaamInvesteren.nl.

Hoe het allemaal begon…
Aardpeer startte begin 2021 met een eerste uitgifte van de ‘Samen voor Grond’ obligatie, uitgegeven door Stichting BD Grondbeheer. Samen met 700 investeerders werd er 7,2 miljoen euro opgehaald voor vijf natuurvriendelijke boeren. De eerste groep beleggers bestaat uit particulieren, institutionele beleggers en maatschappelijke organisaties zoals Vogelbescherming Nederland en Landschapsbeheer Gelderland.

Maak impact met de boeren van morgen! 💪🏻

Bij de vijf nieuwe initiatieven die we met de ‘Samen voor Grond II’ obligatie financieren horen natuurlijk ook vijf nieuwe boeren, namelijk:

Wil je meer te weten komen over onze aardpeer boeren? Ga dan naar de ‘boeren met de missie’-pagina waar ze uitgebreid verhaal doen.