aardpeer

wat is een obligatie?

Een obligatie

Met obligaties kunnen mensen of organisaties geld uitlenen aan de maatschappelijke coalitie Aardpeer. Wij kopen daarvoor landbouwgrond aan, die we in pacht geven aan natuurvriendelijk boeren. De boeren betalen een pacht die het mogelijk maakt dat zij natuurvriendelijk werken. Obligatiehouders ontvangen een natuurvriendelijke rente op hun lening. Met de aankoop van één of meerdere obligaties ondersteun je onze missie voor een groenere planeet. Je realiseert dus veelvoudig rendement: een gezonde bodem, gezond voedsel, verhoging van de biodiversiteit, dierenwelzijn en nog veel meer!

Wat is het verschil met doneren?

Het belangrijkste verschil tussen obligaties en donaties is dat obligaties een vorm van lenen zijn, waarbij je geld uitleent en rente ontvangt, terwijl donaties vrijwillige giften zijn zonder dat je er iets voor terug verwacht en krijgt.

Geen mooier cadeau dan een gezonde toekomst

Onze Aardpeer-obligaties zijn uniek. Ze zijn generatie-overstijgend. Er is geen beter cadeau voor jezelf, je kinderen, je kleinkinderen en ieder ander dan een gezonde planeet voor een gezonde toekomst.

Samen voor Grond III Geef boeren grond voor verandering

Wij zijn live met Samen voor Grond III waarbij je obligaties kan kopen en daarmee kan investeren in duurzame landbouw.

Benieuwd naar de obligaties, de boeren die mee doen en evenementen die we organiseren? Ontdek het op de campagne pagina

Samen voor grond III

lees meer

Bij obligaties gaat het wel over grotere bedragen, dat is niet voor iedereen mogelijk. Wil je toch bijdragen? Koop dan een stukkie grond!

Portret van Liesbeth Soer

Liesbeth Soer

Financieel expert Aardpeer

laatste nieuws

Wij maken Nederland groener, hectare per hectare! Een verhaal van succes en hoop en dat delen we graag met je!

bekijk al het nieuws
wat is een obligatie?